Les règles de la Loi

Allergenenwetgeving 2014

Steeds meer mensen ontwikkelen een intolerantie of allergie voor één of meerdere allergenen. Om die reden is het, zoals u wellicht weet, vanaf 13 december 2014 verplicht om informatie over de 14 wettelijke allergenen in uw gerechten te kunnen verstrekken aan uw gasten. De eisen zijn:

  • Deze 14 allergenen moeten op het etiket van een product worden vermeld wanneer één of meer van deze stoffen gebruikt zijn. Bij losse toonbank verkopen is de verkoper verplicht om de aanwezige allergenen te kunnen benoemen.
  • Deze 14 allergenen moeten vermeld worden wanneer ze gebruikt zijn bij de bereiding van voedingsmiddelen. Dit ongeacht in welke vorm.
  • De stoffen moeten met duidelijke verwijzing naar de naam van het ingrediënt op het etiket worden vermeld. Dus ‘Melk’ wanneer weipoeder is gebruikt. Dat is niet nodig als de naam van het product duidelijk naar de stof verwijst, zoals een pak gepasteuriseerde melk. 

Zoals u ziet wordt het nog een hele klus voor de ambachtelijke verkoper in Nederland. Met Verstegen Pure bieden we u niet alleen een lekker product, maar ook nog eens een middel om makkelijk met de nieuwe allergenenwetgeving om te gaan. U hoeft er namelijk niet meer op te letten.

PSinfood

Alle voedingswaarden en etiketgegevens van de Verstegen producten zijn te verkrijgen via PSinfood. Uiteraard kunt u de gegevens ook via onze website of onze Customer Support afdeling verkrijgen. Mocht u nog steeds vragen hebben dan kunt u altijd bij ons terecht.